Blomsterbed på Holmely
Blomsterbed på Holmely - Liljensøe Havedesign

Blomsterbed på Holmely


I den indre gård på plejehjemmet Holmely i Årup, Assens Kommune, var der et tomt trekantet hjørne, i et stort bed omkring terrassen, med lette blomsterbuske og storkenæb som bunddække. Personalet ønskede flere farverige blomster til afskæring.


Det var oplagt at beplante det tomme hjørnebed til formålet. Bedet er ca. 8 m2. Der var flere kriterier, som skulle tages i betragtning ved plantevalg. Jeg lavede en forundersøgelse af hvad medarbejderne ønskede sig mest.
Vi blev enige om, at der helst skulle anvendes ”gammeldags” stauder, som plejehjemmets beboere nemt ville kunne genkende.


Bedstemors staudebed med pæoner, nellike, salvie og sankthansurt. Alle blomstrer på forskellige tidspunkter. Af de mere ”moderne” yndes stor lilla prydløg og julerose, som lyser bedet op med hvide blomster om vinteren. Alle øvrige farver i bedet blev holdt i røde og blå nuancer, som harmonerer med den øvrige beplantning i anlægget: Bronzefarvede paradisæbler, røde roser og rødbladet søjlehyld.


Bygningen bagved er af røde mursten, med blå paneler mellem vinduerne. For at skabe højde i centrum af bedet, men uden at skygge,
plantede jeg mørkviolet sommerfuglebusk ”Black Knight”. Den er meget finurlig, chokoladeduftende og tiltrækker mange sommerfugle.
De lange blomsterstande er også gode til afskæring.


Bedet blev beplantet i slutningen af november. Alle planter blev bestilt gennem Assens planteskole. Det er aldrig, aldrig for sent at anlægge et flot bed i haven, så langt som jorden er tjenlig!


Blomsterbed til alle årstider?
Kontakt mig venligst

Sommerfuglebusk Black Knight - Liljensøe Havedesign

Sommerfuglebusken ”Black Knight” tiltrækker mange sommerfugle og er også god til afskæring.

Planteliste blomsterbed Holmely - Liljensøe Have & Landskab Design

Ludmila Liljensøe   60 70 33 47                                                                                                      Copyright 2020 © All Rights Reserved