CSM Taghave
Taghave planteskitse - Liljensøe Havedesign
CSM Taghave før

CSM før

CSM Taghave


CSM ligger på 1. sal i center af Odense, med tilhørende træterrasse på 24 m2, et solidt metalgelænder, og en lav servicebygning på taget. Terrassen er åben mod vest og har et bredt panorama mod byen, med meget eftermiddag- og aftensol, ca. 6-8 timer.


Taghave
Taghaven består af et fladt grønt areal med Sedum-Urt-Græs måtter, der danner tør eng, samt en gennemgående stenbelægning af sø-sten og større sten. Der er lave Mos-Sedum måtter på en koksgrå servicebygning, og en plantekumme af varmgalvaniseret stål med vægsystem-espalier over, beplantet med klatrende stedsegrøn kaprifolie.


Stenbelægning

Fra træterrassen til Servicebygningen går en smal stensti, bestående af sø-sten, singels strandsten og enkelte kampesten, omkranset af Sedum-Urt-Græs måtter. Der er stenbelægning rundt om Servicebygningen, som dekorativt dækker et skyggefuldt område, plus et lille sten hjørne ved indgangen til terrassen.Træterrassen
Ideen er at indrette træterrassen med flere plantebeholdere af træ og zink, der samtidigt fungerer som rumdelere, så man kan placere borde og stole to forskellige steder, og have rolige og hyggelige omgivelser for samtaler/samvær i det frie rum. Efter ønsker af brugere, frivillige og personale har beplantningen Landbohave karakter, med farverige blomster- og frugtbuske, en dværgfyr, krydderurter, hårdføre blomstrende stauder og stedsegrønne planter, som gør stedet levende - også om vinteren.

Træterrassen er hævet over resten af taget og fra alle sider afgrænset af et solidt, rundt metalgelænder - som giver fornemmelsen af, at stå på et skibsdæk og kigge ned på en frodigt blomstrende sommereng med en smal bugtende flodseng. Det giver ro og følelse af harmoni i den ellers sparsomme og begrænsede by-natur.


Projektering

Jeg opmålte, lavede farveskitse og tekniske tegninger. Kontaktede anlægsgartner og maler firma og indhentede tilbud.Taghave, grøn altan eller terrasse?

Ring og bestil


Plantekumme med espalier - Liljensøe Have & Landskab Design

Plantekumme med espalier, beplantet med stedsegrøn kaprifolie.

Service bygning, CSM Taghave - Liljensøe Have & Landskab Design

CSM Taghave, snittegning 

Måtte af Sedum-Urt-Græs - Liljensøe Have & Landskab Design

Ludmila Liljensøe   60 70 33 47                                                                                                      Copyright 2020 © All Rights Reserved