Vinterkrukker og altankasser
Indgangskrukke blå svinglyng og efeu - Liljensøe Have & Landskab Design

Vinterens krukker og altankasser på Holmely 


Tiden var inde til at bestille planter og udsmykke plejehjemmets altankasser og indgangskrukker for vinteren. I den forbindelse spurgte jeg køkkenpigerne og serviceassistenterne, om de havde nogle gode forslag? De nævnte alunrod, den finurligt filtrede hekselyng, stor husløg og skimmia, med de dekorative røde blomsterknopper, som deres vinterfavoritter.


Jeg opdaterede kompositionerne med den klassiske lyng og moderne blå svingel, som er stedsegrøn prydgræs, af sorten ”Blaufuchs” (”Blåræv” på dansk). Desuden genanvendte jeg Pletter i luften (Muehlenbeckia complexa) i de høje firkantede krukker fra sommerkompositionerne på balkonen. Disse er også grønne om vinteren.


Alunrod, marmelade, lyng - Liljensøe Have & Landskab Design
Snart Jul på Holmely plejehjem - Liljensøe Have & Landskab Design

De fire koksgrå altankasser blev beplantet med 24 alunrod af en meget glad changerende sort ”Marmelade” og lyng i tre i forskellige farver, plus et strejf af broget efeu ved kanterne. Man kan sagtens, med gode ideer og gennemtænkt design, skabe uimodståelige krukker og altaner - også om vinteren. Måske ser de endda gladere ud end om sommeren, som kontrast til alt andet vådt, koldt og gråt.


Et stort plus ved vinterens krukkeplanter er, at de kan næsten alle sammen genanvendes og udplantes i bede om sommeren, fordi fleste af dem er flerårige. På den måde er de meget bæredygtige.


Beplantning af vinterkrukker, altaner og terrasser?
Ring mig venligst

Lav indgangskrukke Holmely plejehjem - Liljensøe Have & Landskab Design

Ludmila Liljensøe   60 70 33 47                                                                                                      Copyright 2020 © All Rights Reserved