Vinterkrukker på plejehjemmet Sydmarksgården
Vinterkrukker, plejehjemmet Sydmarksgården - Liljensøe Have & Landskab Design

Vinterkrukker foran indgangen til plejehjemmet Sydmarksgården  


Der var to smukke flødefarvede keramiske krukker på hver sin side af indgangen til Sydmarksgården, og nu var det på høje tid at skifte sommerblomsterne ud med en vinterkomposition.


Jeg blev inspireret af en samtale med plejehjemmets sekretær. Vi sad i spisestuen under frokosten og snakkede om, hvilke planter der bedst kunne bruges til krukkerne om vinteren. Jeg foreslog lyng, stor husløg, den moderne alunrod, Hauchera, som kan fås i utallige farvevarianter, og storbladet efeu, der hænger dekorativt ud over krukkekanten... Hun sagde, at hun var helt vild med juleroser. De er også utrolig yndige, med deres perfekte hvide blomster over de mørke vintergrønne blade.

Alunrod Palace Purple, julerose, efeu, husløg og lyng.

Alunrod, julerose, efeu, husløg og lyng - Liljensøe Have & Landskab Design
Planteskitse - Liljensøe Havedesign

Det er den eneste rigtige staude her hjemme, som elsker at blomstre om vinteren. Havens Vinterdronning. Den lyser så flot op midt i vinterens grå toner! Juleroser giver et tidløst og raffineret præg til blomsterkombinationer.


Som sagt, så gjort. Voila! Jeg sammensatte kompositionen af alle de nævnte planter, med juleroser som midtpunkt. Plejehjemmets medarbejdere tilkendegav, at krukkerne ser rigtig godt ud og de føler sig velkomne.Smukke kompositioner til sommer og vinterkrukker?
Ring og hør

Ludmila Liljensøe   60 70 33 47                                                                                                      Copyright 2020 © All Rights Reserved